П О В И К

Повик за технички организатор за одржување на 25-то Државно поединечно првенство за пионери и пионерки за сезона 2016/17 година.

Детали на следниот линк:

ПРИКАЖИ

Работна средба на Директорот Спасески со претставниците на Пинг-понгарската федерација на Македонија

Денес, директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески оствари средба со претставници на Пинг-понгарската федерација на Македонија. Тема на средбата беше презентација на новите мерки за развој на спортот и даночните поттикнувања во спортот во државата.

Ping_pongarska_federacija

Директорот Спасески на средбата истакна дека Агенцијата за млади и спорт во периодот што измина посветено работеше во делот на имплементација на новите мерки за развој на спортот и даночните поттикнувања во спортот и дека пинг-понгарскиот спорт како и останатите спортови во Македонија ќе имаат законска можност да ги почуствуваат новите реформски освежувања кои ќе донесат развој на целокупниот македонски спорт.
Исто така Спасески дополни дека Агенцијата за млади и спорт дава финансиска и логистичка поддршка на Пинг-понгарската федерација на Македонија во насока на развој на пинг-понг спортот во Македонија.

Претставниците на Пинг-понгарската федерација на Македонија се заблагодарија за целокупната поддршка што Агенцијата за млади и спорт ја дава на Пинг-понгарската федерација и воедно ги презентираа идните планови за развој на пинг-понгарскиот спорт во Македонија додавајќи дека во наредниот период ќе се посветат во работата со младите категории во насока на поголема масовност и промоција на пингпонгот меѓу младите.

 

Извор: http://ams.gov.mk/

ПРАВИЛНИК ЗА ПРАВАТА И ОБВРСКИТЕ НА ИГРАЧИТЕ КОИ НАСТАПУВААТ ЗА СЕЛЕКЦИИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Правилникот е достапен на следниот линк:

ПРАВИЛНИК

НАГРАДИ ЗА НАЈДОБРО ПЛАСИРАНИТЕ КЛУБОВИ

Ќе бидат наградени првите најдобро пласирани четири екипи од Супер Лига “Здравје Радово” во машка конкуренција и најдобрата екипа од женската лига за сезона 2016/2017.

Наградите се распределени на следниот начин:

МАШКА ЛИГА

  • Првопласирана екипа – 20 000 ден.
  • Второпласирана екипа – 15 000 ден. 
  • Третопласирана екипа – 10 000 ден.
  • Четвртопласирана екипа – 5 000 ден.

ЖЕНСКА ЛИГА

  • Првопласирана екипа – 10 000 ден.

АЖУРИРАЊЕ НА РАНГ ЛИСТИ

По зимскиот турнир “Здравје Радово 2017” (младинци и младинки) направено е ажурирање на ранг листите. Истите можат да се погледнат на следниот линк.

РАНГ ЛИСТИ СЕЗОНА 2016/2017

ИЗВЕШТАЈ ОД ЗИМСКИ ТУРНИР “ЗДРАВЈЕ РАДОВО 2017” (младинци и младинки)

 

Извештајот погледнете го на следниот линк:

ПРИКАЖИ

РАСПРЕДЕЛБА ПО ГРУПИ ЗА ЗИМСКИ ТУРНИР “ЗДРАВЈЕ РАДОВО 2017” (младинци и младинки)

Објавена е распределба по групи за зимски турнир “Здравје Радово 2017” за младинци и младинки.

Кликнете на соодветните линкови подолу:

МЛАДИНЦИ

МЛАДИНКИ

АЖУРИРАЊЕ НА РАНГ ЛИСТИ

По зимскиот турнир “Здравје Радово 2017” направено е ажурирање на ранг листите. Истите можат да се погледнат на следниот линк.

РАНГ ЛИСТИ СЕЗОНА 2016/2017

ИЗВЕШТАЈ ОД ЗИМСКИ ТУРНИР “ЗДРАВЈЕ РАДОВО 2017”

Извештајот погледнете го на следниот линк:

ПРИКАЖИ

ПРОПОЗИЦИИ ЗА ЗИМСКИ ТУРНИР “ЗДРАВЈЕ РАДОВО 2017” (младинци/ки)

Кликнете за повеќе детали:

ДЕТАЛИ