Известувања

 

Известувања за сезона 2019/20

Листа на играчи, репрезентативци кои ќе ја претставуваат Македонија во Приштина, Косово

Балканска лига 23, 24 Ноември

Кадетки:

Фани Јованоска, Сара С.Стојановска

Кадети:

Лука Стојчев,Александар Јакимовски

Јуниорки:

Бојана Михајловска, Ана Стојановска

Јуниори:

Теодор Волканоски, Даниел Зхоу Главевски

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Телеком мастерс турнир за Сениори 

Првиот Телеком Мастерс турнир ќе се одржи во Крива Паланка на 17 Ноември 2019 година со почеток во 10 часот во салата БРАНИТЕЛИ

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-мо Државно првенство во кадетска конкуренција У15

Државното првенство за кадети ќе се одржи во Куманово, сабота 16 Ноември со почеток во 10 часот во саалата на СОУ Гимназија Гоце Делчев

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Телеком мастерс турнир за Сениори У21

Првиот телеком мастерс за кадети во сениорска конкуренција У21 ќе се одржи во недела на 3 Ноември, Крива Паланка ДТВ Партизан ООУ Јоаким Крчовски

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Телеком мастерс турнир за Јуниори У18

Првиот телеком мастерс за кадети во јуниорска конкуренција У18 ќе се одржи во сабота на 2 Ноември, Крива Паланка ДТВ Партизан ООУ Јоаким Крчовски

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Четврт турнир супер и прва лига

Супер и Прва лига, недела 27 Октомври, Прилеп СОУ Ѓорче Петров

Натпреварите од Прва лига почнуваат во 10 часот, додека суперлигашките натпревари почнуваат во 14 часот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Телеком мастерс турнир за кадети У15

Првиот телеком мастерс за кадети во кадетска конкуренција У15 ќе се одржи во сабота на 26 Октомври, Прилеп СОУ Ѓорче Петров

Натпреварите почнуваат во 10 часот

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Трет турнир супер и прва лига

Супер и Прва лига, недела 20 Октомври

Натпреварите од Супер лига почнуваат во 10 часот, додека прволигашките натпревари почнуваат во 14 часот.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мастерс турнири

Сите мастерс турнири припаѓаат за рангирањето за календарската 2020 година.
Пријавувањето за мастерс турнирите се врши исклучиво преку формата за апликација (ексел документ) во предвидениот рок наведен во пропозициите.
Играч кој ќе биде пријавен, во случај неоправдано да не настапи на турнирот ќе биде казнет со 300 денари парична казна, или со забрана за учество на натпреварите организирани од ППФСМ се додека не ја подмири казната.
Пропозициите ќе се објавуваат најмалку 14 дена пред одржувањето на секое натпреварување. Рокот на пријавување започнува од денот на објавување на пропозициите, и ќе трае најмалу 7 дена.
Пријавување после рокот за пријавување наведен во пропозициите нема да се прифаќаат.
 Апликацијата за регистрирани играчи се пополнува на тој начин што внесувате само ИД број на играчот, останатите податоци автоматски излегуваат во табелата.
Пријавата треба да биде испратена на е маил до натпреварувачката комисија и тех.секретар. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
За сите нејаснотии при пријавувањето обратете се на тел. 070 952 149

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Собрание на клубови

Состанокот на клубови ќе се одржи на 14(сабота) Септември 2019 година, во Штип, со почеток во 11 часот во хотел Урбаниста и ќе го има следниот дневен ред
1. Измена на статус поради промена на името на федерацијата
2. Ждреб за лигите
3. Усвојување на календарот на натпревари
4. Предлог за членови на комисии и нивно усвојување
5. Разно
 
Доколку клубовите сметаат дека со овој дневен ред не се опфатени во целост сите случувања во ППФМ, на денот на одржување на состанокот можат да предлагаат точки на дневен ред.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Распоред на екипите од Втора лига по региони

За првенството 2019/20 вкупно 18 екипи се пријавиле за учество втора лига

ППФМ заедно со препораките од повеќе клубови изврши поделба на екипите во три региони

Регион 1

1.Студент, 2.Студент 2,3.Рисови, 4.Шуто Оризари, 5.Топспин Плус, 6.Куманово

Регион 2

1.Крива Паланка, 2.Берово, 3.Винспин, 4.Хепи, 5.Кратово, 6.Саса

Регион 3

1.Евро Спин, 2.Крушево, 3.Градба Промет, 4.Патриоти, 5.Астраион, 6.Струмица

Ова би била конечната верзија на изгледот на втората лига, доколку сите екипи го потврдат своето учество.

ППФМ за Регон 2, и Регион 3, ја разгледува можноста за одредување на неколку термини за одигрување на натпреварите. Поради географската оддалеченесто на местата од каде што доаѓаат клубовите, да се овозможи клубовите да одиграат по 2 натпревари во ист термин (ден).

Додека за Регион 1, натпреварувањата би се организирале на класичен лига систем, единствено ова правило не би важело за Куманово.

Ги молиме сите клубови од втора лига да се изјаснат за изгледот на втората лига и распределбата на клубовите во 3 региони, и да достават информација дали ќе учествуваат во лига натпреварите.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Информации за почетокот на напреварувачката сезона 2019/20

Првенството во лигите неофицијално ќе започни на 21/22 Септември. Во процес на изработка е календарот за полусезоната 2019/20.

Ги потсетуваме клубовите да ги исполнат обврските кон ППФМ, како би се овозможил оптимален почеток на сезоната.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Информации за напреварувачката сезона 2019/20

Сите клубови кои се заинтересирани да организираат Мастерс турнири и натпревари од турнирскиот дел да се пријават до 31 Август.

Надоместот за организирање на Мастерс турнир кој го исплаќа ППФМ на клубот организатор изнесува 5000 денари, додека за организирање на натпревари од турнирскиот дел на супер и прва лига изнесува 6000 денари.

Доколку еден клуб организара три последоватетлни турнири (календарски) ППФМ ќе му помогни за покривањето на трошоците за транспорт на опремата во висина од 3000 денари.

Клубовите кои ќе се јават како организатори на турнири имаат обврска да ја известат ППФМ во која сала би го организирале соодветното натпреварување.

Во првата полусезона ќе се одржат екипните државни првенства за кадети и јуниори , како и мастерс рангирните турнири во категорија до 12, 15, 18, 21 година, и сениорска конкуренција. У12 турнирот ќе се одржи во истиот термин со У21 турнирот.

Сите клубови кои организираат сопствени турнири да достават до ППФМ датум и место на одржување на турнирите за да се внесат во календандарот на ППФМ.

Клубовите кои во својот состав имаат играчи до 21 година до 31 Август да достават скен или фотографија за играчите од извод од матична книга на родените, лична карта или пасош.

Лекарските прегледи да бидат изврешени од страна на специјалист по спортска медицина, односно од специјалист по интерна медицина во општините каде што нема амбуланта за спортска медицина.

ППФМ односно здравствената комисија нема да прифати извештај за групен лекарски преглед, односно секој играч до ППФМ ќе треба да достави извештај од специјалист за извршен лекарски преглед.

Секој клуб за играчите треба да испрати скен или фотографија од лекарското уверение на е маил, додека печатената верзија треба да се достави до архивата на ППФМ.

Собранието на клубови ќе се одржи на 14 или 15 Септември, за местото и времето на одржување ППФМ дополнително ќе ги извести клубовите.

На собранието на клубови ќе биде усвоен календарот, ќе биде извршен ждреб на екипите од сите лигашки натпреварувања и ќе бидат изгласани и комисиите при ППФМ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Податоци за адресар на клубови за сезона 2019/20

Клубовите: Вардар, Младост, Младост 96, Шампион Фа, УГД, Работнички, Струга, Телеком НЕЦ 2, Струмица и Винспин, да достават податоци за лице за контакт, телефонски број и е маил адреса.
ППК Патиоти од Велес да достават е маил адреса.
Доколку клубовите не ги достават овие податоци до 21 Август, како податоци за овие клубови ќе се користат податоците од адресарот на клубови од минатата сезона.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Котизација за сезона 2019/20

Клубовите кои ќе учествуваат во лига натпреварите имаат обврска до 31.Август 2019 година да уплатат котизација на сметката на ППФМ
Висината на котизација изнесува:
СУПЕР ЛИГА 5000 денари
ПРВА ЛИГА 3000 денари
ВТОРА ЛИГА 1500 денари
Клубовите кои нема да уплатат котизација го губат правото на учество во лига натпреварите.
Клубовите кои ќе уплатат котизација да испратат документ ( на е-маил) како доказ за уплатата.
ППФМ ги известува најдобрите клубови дека финансиските обврски што ги има кон клубовите ќе бидат исплатени најкасно до 31 Август.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Балканско првенство Подгорица Црна Гора 

Состав на пинг понгарската репрезентација која ќе не претставува на Балканското првенство во Црна Гора од 31 Јули до 4 Август:

Во машка конкуренција

Кристијан Станојковски

Петар Костовски

Кристијан Томоски

Во женска конкуренција

Добринка Сотирова

Ана Стојановска

Бојана Михајловска

Подготовките на репрезентативците кои ќе учествуваат на Балканското првенство во Црна Гора ќе започнат на 26 Јули.

Репрезентативците имаат обврска да бидат присутни на 26 Јули во 18 часот во салата на Телеком Нец во Маџари.

Поаѓањето за Подгорица е на 30 Јули.

Контакт: Владимир Закиќ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Предлог за календар и натпреварувања за сезоната 2019/20 

За натпреварувачката сезона 2019/20 се воведуваат натпреварувања за играчи до 12 години. Ветераните исто така добиваат свои натпреварувања.

Исто така за супер и прва лига предвидено е да започнат веднаш после челенџот на почетокот на октомври и есенскиот дел да заврши во рок од четири последователни викенди.

Исто така оваа сезона календарот за натпревари ќе се изработи прво за есенскиот дел, после завршувањето на есенскиот дел ќе се изработи и календарот за пролетниот дел.

Сите клубови кои планираат да се пријават за организација на сопствени турнири имаат обврска до 15 септември да ги достават до ППФМ термините за одржување на турнирите.

ППФМ ќе ги разгледа сите препораки околу календарот од страна на клубовите и поединци.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Постапка за предлог на кандидати за членови за комисии при ППФМ

Покрај постојните комисии при ППФМ, ќе се формираат уште две нови комисии, комисија за односи со медиуми и комисија за техничка поддршка.
Бидејќи во првиот повик за предлог на кандидати за членови за комисиите при ППФМ не беа предложени доволне број на кандидати ППФМ повторно ги повикува сите оние кои се заинтересирани да се пријават на повикот на ППФМ.
Предложените кандидати кои ќе бидат избрани за членови ќе бидат активно вклучени во комисиите во кои се избрани.
Рокот за пријавување е до среда 10 Јули 2019 година.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пријавување на играчи

Во рокот од 1 Јули до 31 Јули сите клубови имаат обврска да ги пријават играчите . Пријавите да се испратат со уредно пополнета апликација (ексел документ) која можите да ја преземете на следниот ЛИНК (Апликација за пријавување на Играчи)

Пријавите да се достават на е-маил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИД картички

Во натпреварувачката сезона 2019/20 ППФМ за секој играч, член на клуб ќе изработи ИД картичка. За таа цел клубовите имаат обврска да достават фотографии од играчите на е-маил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. во периодот од 1ви до 15ти Август.

Исто така и играчите кои не се членови на клуб, кои се заинтересирани да учествуваат на рангирните турнири и Државните првенства ја имаат истата обврска да достават фотографија.

За странските играчи исто така ќе биде изработена ИД картичка, која ќе биде различна од онаа на играчите со Македонско државјанство.

Без ИД картичка играчите немаат право на настап на натпреварите организирани од ППФМ

 

 

Пинг-Понг Федерација на Македонија © 2018 . All Rights Reserved. веб дизајн & хостинг www.Acvilla.eu.mk

Пребарај